Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Houtsnijmes: voor creatievelingen en bushcrafters

Houtsnijmessen gebruik je voor het bewerken van hout. Van het snijden van een lepel met een lepelmes tot decoratief werk. Voornamelijk in Scandinavië is het houtsnijden enorm populair. Maar ook bij ons komt het steeds meer op door de groeiende populariteit van bushcraft. Koop bij ons je houtsnijmes of lepelmes en ga creatief aan de slag!

Lees meer

132 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Hoe kies ik het beste houtsnijmes?

Dit hangt af van de taak waarvoor je het mes wilt gebruiken: algemeen houtsnijden, gedetailleerd houtsnijden of lepels snijden. Niet opzoek slechts één mes? Koop dan een kant-en-klare woodcarving, spooncarving of kuksacarving tool set.

Belangrijk voor een houtsnijmes is de juiste handgreep. Een grote, geronde handgreep zorgt voor veel controle tijdens het snijden. Een gestileerde handgreep is daarentegen gemaakt om het mes lang te gebruiken zonder irritatie. In een goed houtsnijmes worden deze eigenschappen gecombineerd voor het ideale mes.

Dan is er nog de keuze tussen staalsoorten. Koolstofstaal is geschikt voor houtsnijmessen omdat het scherp geslepen kan worden en tegen een stootje kan. Vooral bij intensief houtsnijwerk is koolstofstaal een aanrader. Anders is een roestvast houtsnijmes prima en de onderhoudsarme keuze.

Voor het echt fijne houtsnijwerk zijn er Japanse gutsen. Dit zijn lange, traditioneel Japanse houtwerktools voor het maken van houtgravures. Je houdt ze vast als een potlood waardoor je precies hout kan bewerken.

Specifiek voor het maken van lange halen is er het haalmes. Met dit mes snij je lange vormen of ontschors je eenvoudig hout. Het mes bestaat uit twee handgrepen met in het midden een plat lemmet met een eenzijdige snede.

Ten slotte zijn er de lepelmessen specifiek gemaakt voor het maken van lepels. De lepelmessen komen in verschillende radiusmaten. Hoe groter de radius hoe groter de lepel die je ermee kan carven. Sommige lepelmessen hebben de snede aan een kant hebben vaak voor rechtshandigen. Ben je linkshandig kies dan voor een lepelmes met dubbele snede die zowel links als rechts te gebruiken is.

Houtsnijmessen set

Een houtsnijmessen set is zorgvuldig samengesteld om zowel beginnende als ervaren houtsnijders te voorzien van de juiste tools. Met diverse messen zoals het detailmes voor fijn snijwerk en de gouge voor het uithollen van hout, biedt zo’n set veelzijdigheid en precisie. Het hook knife, ideaal voor het snijden van lepels, en de V-beitel voor scherpe details, zijn onmisbaar in elke set. Gemaakt van hoogwaardig staal, blijven deze messen scherp en duurzaam, perfect voor langdurig gebruik. Kies een set die aansluit bij jouw houtsnijprojecten en geniet van een uitstekende balans tussen kwaliteit en functionaliteit.

Investeren in een houtsnijmessen set heeft veel voordelen en zo heb je altijd het juiste gereedschap bij de hand voor elke taak, van fijn detailwerk tot grootschalig uithollen. Een set van hoge kwaliteit garandeert gelijke prestaties en duurzaamheid, waardoor je altijd op dezelfde precisie en resultaat kan rekenen. Bovendien is een set vaak voordeliger dan losse messen en beitels, wat zorgt voor een betere prijs-kwaliteitverhouding. Voor beginners is een set een perfecte start, terwijl gevorderden profiteren van de veelzijdigheid en flexibiliteit.

Veelgestelde vragen over houtsnijmessen