Tojiro Shirogami keukenmes: traditionele Japanse keukenmessen
De Tojiro Shirogami-keukenmessen zijn Japanse traditie ten top. Deze messen uit deze serie zijn vaak specifiek gericht op één speciale taak. Van het verwerken van vlees of vis met een deba tot het in superdunne plakjes snijden van delicate ingrediënten met een yanagiba. Ook de handgrepen zijn traditioneel vormgegeven en gemaakt van magnoliahout met een krop van zwart kunsthars.
Eigenschappen van Tojiro Shirogami
Tojiro Shirogami: White Paper Steel
De messen hebben een kern van White #2 Steel. Ook wel Shirogami #2 genoemd, en een buitenlaag van ijzer. Doordat de kern zeer hard is, heeft tojiro het mes flinterdun uitgeslepen waardoor de messen ongekend scherp. Let wel op, de messen zijn niet roestvast en mogen ook zeker niet in de vaatwasser! Was ze af met de hand en maakt ze direct goed droog. Lees hier meer over het onderhoud van Japanse keukenmessen.
De messen zijn eenzijdig geslepen. Door deze slijping duwt de snede de plakjes van het lemmet af. Om het snijden nog soepeler te maken, is de andere zijde van het lemmet hol geslepen. Door deze subtiele holte zit er altijd een beetje lucht tussen het ingrediënt en het mes voor een zo laag mogelijke weerstand! Hierdoor is het mogelijk om extreem dunne en delicate plakjes te snijden.
Tojiro Shirogami: handgreep van magnoliahout
De traditionele D-vormige handgreep is gemaakt van magnoliahout. Een lichte houtsoort van zowel kleur als gewicht. De krop is gemaakt van zwart kunsthars. Naast een sierlijk effect zorgt deze krop tevens voor een perfecte balans. Houdt er rekening mee dat hout een natuurproduct is. Het product dat je thuis ontvangt kan afwijken in patroon en kleur. De gebruikte materialen blijven altijd gelijk.