Een Sage snijplank brengt duurzaamheid in je keuken
Op zoek naar een goede snijplank? Dan zit je bij Sage goed! Deze snijplanken zijn gemaakt van een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Sage gebruikt een combinatie van FSC-gecertificeerd houtpulp en hars. Deze planken zijn niet-poreus, waardoor ze extra hygiënisch zijn en voldoen aan de HACCP-norm. Bovendien zijn de snijplanken van Sage vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken een stuk gemakkelijker maakt. Kortom, met een Sage snijplank maak je een goede keuze voor zowel het milieu als voor jouw keukenhygiëne.
Eigenschappen van Sage snijplanken
Sage snijplanken zijn een genot om te gebruiken. Het gebruikte materiaal is namelijk niet alleen duurzaam, het bezit ook eigenschappen die jouw leven in de keuken makkelijker maken. Zo zijn deze snijplanken zacht genoeg om je messen niet te beschadigen. Tegelijk zijn ze hard genoeg om bij normaal gebruik geen diepe groeven op te lopen. Let wel op: ga je flink hakken of met heel veel druk ruw over de plank, dan kun je uiteraard nog steeds krassen oplopen.
Ook als pannenonderzetter zijn Sage-snijplanken prima geschikt. Het bijzondere materiaal van Sage is namelijk hittebestendig tot 350 graden Celsius. Zet er dus gerust een pan of hete ovenschaal bovenop. Bovendien zijn ze dun waardoor ze nauwelijks ruimte innemen in je keukenkastje of lade.
Sommige Sage-snijplanken zijn voorzien van een sapgeul. Ideaal wanneer je producten snijdt waar veel vocht uit komt. Denk aan een mals stuk vlees, maar ook aan zeer rijp fruit. De geul zorgt ervoor dat je aanrecht keurig schoon en droog blijft.
Historie van Sage
Al meer dan 50 jaar worden Sage-snijplanken gebruikt in (professionele) keukens wereldwijd. Al in 1962 werd het basismateriaal waarvan de planken gemaakt zijn geïntroduceerd. Iedere Sage-snijplank wordt gemaakt in Seattle, Washington, Verenigde Staten. Geen van de materialen komt verder dan 30 mijl van de fabriek in Seattle vandaan. Bij Knivesandtools kun je al sinds 2013 terecht voor alle Sage snijplanken & serveerplanken.