Robert Herder molenmesjes: op en top kwaliteit
Het Robert Herder Molenmes is het meest populaire keukenmes van de afgelopen 100 jaar. Geroemd om de extreme scherpte en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is dit het beste schilmes wat er is. Molenmesjes worden al tientallen jaren gemaakt en gaan eigenlijk ook net zo lang mee. Oog voor detail, hoge afwerking en de unieke snijeigenschappen maken het Robert Herder molenmesje bijna onmisbaar in je keuken.
Eigenschappen van het Molenmes
De messen worden op ambachtelijke wijze gemaakt en geslepen in het Duitse Solingen. De messen worden dun uitgeslepen en ‘blauwgepolijst’. Veel handwerk is nodig om het gewenste resultaat te halen, maar het blijkt de moeite waard. De scheermes-achtige scherpte komt enerzijds door de klassieke Solinger Dünnschliff. Het koolstofstaal wat gebruikt is voor het lemmet, is de andere bepalende factor. Hierdoor snijdt het molenmes scherper dan vrijwel ieder ander schilmesje. Doordat er relatief veel koolstof in het staal zit is het lemmet erg hard, maar hierdoor niet roestvast. Dit betekent dat het mesje snel verkleurt. Hoe je een molenmes moet onderhouden om er het langst plezier van te hebben? Je leest er alles over in ons infotopic: Hoe onderhoud ik mijn molenmesje?