Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2025
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Eden Takara: een Japanse schat voor je keuken!

Eden Takara keukenmessen zijn een schat voor iedere keuken. Het volgens de Japanse Tsuchime-techniek gehamerde lemmet straalt één en al luxe en verfijning uit. Takara betekent ‘schat’. Precies wat een Takara-mes in jouw keuken zal zijn. Deze Japanse keukenmessen worden in Japan met de hand gemaakt. Niet in een industriële fabriek, maar in een kleinschalige werkplaats. Hierdoor is ieder mes een beetje uniek.

Lees meer
8 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Eden Takara

Eden Takara staalsoort

Het lemmet heeft een kern van Aogami Super Blue Paper-staal, gelamineerd tussen 13Cr-roestvast staal, voor flexibiliteit en duurzaamheid. Het gehamerde oppervlak van het lemmet is niet alleen beeldschoon om naar te kijken. Het gaat ook het plakken van etenswaren tegen. Het Aogami-staal is vlijmscherp geslepen, zoals je van een Japans keukenmes mag verwachten.

Eden Takara handgreep

De handgreep van de Takara’s is naar traditioneel Japans ontwerp vormgegeven. De bolster is opgetrokken uit zwart pakkahout en de greep zelf is gemaakt van red sandalwood. Een erg lichtgewicht keuze waardoor het werken met deze messen vederlicht gaat. Omdat de handgreep reeds voorzien is van een lichte waxlaag kan de handgreep wel tegen een paar druppels water, maar het is beter hem zo droog mogelijk te houden.

Gebruikstips voor de Eden Takara keukenmessen

Bij Japanse keukenmessen is het juiste gebruik van de messen extra belangrijk, omdat de snede erg dun is uitgeslepen en erg hard is. Bij onjuist gebruik van deze messen kan dus schade ontstaan. Het is daarom belangrijk om de messen te gebruiken op een houten of zachte kunststoffen snijplank. Het is het beste om zijwaartse bewegingen te vermijden. Denk hierbij aan wrikken, wiegen of hakken. Pas ook op met botjes, graten of bevroren eten. Ook is de kern van het lemmet niet roestvast. Het beste kun je dus het mes direct na gebruik met de hand wassen en goed afdrogen. De vaatwasser kan dit soort messen onherstelbare schade aanrichten, en dat zou natuurlijk jammer zijn!