Eden Elements keukenmessen: efficiënt snijden in stijl
Ontdek de Eden Elements-serie. Een collectie keukenmessen waarbij stijl perfect is gecombineerd met functie. De serie haalt inspiratie uit de vijf Aziatische elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Dit is terug te zien in de verschillende kleurrijke lijnen in de kunststof handgrepen. Daarnaast zijn de messen vlijmscherp geslepen en uitstekend in balans. Ontdek je talent en verleg je grenzen met de Eden Elements-keukenmessen.
Eigenschappen van Eden Elements
Elk mes is zorgvuldig vervaardigd voor culinaire liefhebbers die de kunst van het koken waarderen. Het roestvaststalen lemmet heeft een deels gehamerde afwerking. Deze deukjes zijn oorspronkelijk het resultaat van de hamerslagen van de smid. Ze zorgen er voor dat plakjes minder gemakkelijk blijven plakken. Hierdoor is het lemmet niet alleen esthetisch, maar ook functioneel. De gekleurde handgreep is gemaakt van G10. Een zeer sterk kunststof dat goed bestand is tegen vocht en vallen. Met hun onderscheidende gekleurde handgrepen zijn ze een prachtige toevoeging aan je keukenarsenaal en zijn ze geschikt voor elke beginnende thuiskok die een extra element aan zijn culinaire ervaring wil toevoegen!
De verschillende Eden Elements keukenmessen
- Het santoku-mes is een veelzijdige alleskunner, ideaal voor het snijden, hakken en in blokjes snijden van vlees, vis en groenten. De Santoku met zijn vurige rode handgreep, zorgt voor wat extra pit bij je culinaire gerechten.
- Pankiri is de Japanse term voor broodmes. Het is een groot kartelmes waarmee je moeiteloos door brood en harde groente heen snijdt. Denk aan het snijden van pompoenen en meloenen of het halveren van een knolselderij. Een mes met ongekende kracht en de weerstand van metaal.
- De nakiri is in iedere Japanse keuken terug te vinden. Het hoge en vierkante lemmet leent zich perfect voor het fijn snijden van groenten, fruit en kruiden. Met dit groentemes, met zijn groene handgreep, ben je helemaal geaard met je innerlijke chef.
- Het sashimi-mes is ontworpen voor het delicate snijwerk. Het lange en lage lemmet maakt het ideaal voor het snijden van zeer dunne plakjes sashimi. Zijn opvallende wit-blauwe handgreep weerspiegelt de vloeiende stroming van water.
- Het petty-mes is klein maar krachtig. Dit kleine schil-/universeelmesje is perfect voor precisiewerk, schillen en fijnsnijden van vrijwel elk ingrediënt met uiterste controle. De gele handgreep van dit officemesje benadrukt de duurzaamheid en veelzijdigheid van hout.
Onderhoud Eden Elements-keukenmessen
Was de Eden Elements-keukenmessen met de hand af. Door de gehamerde afwerking blijft het water in de kuiltjes staan. Dit zorgt er voor dat het staal een grotere kans heeft op roestvorming. Bovendien tast vaatwasmiddel de handgrepen aan, waardoor deze na verloop van tijd dof worden. Houd je messen dus langer mooi door ze met de hand af te wassen en ze vervolgens direct te drogen!