Keukenmessen: een volledig assortiment bij Knivesandtools
Naast essentiële keukenmessen, zoals koksmessen, schilmessen, broodmessen en santoku's, hebben we ook alle andere, meer specialistische keukenmessen. Of je nu oesters wilt openen, vis wilt fileren, botten wilt doorhakken of de tafel gaat dekken met prachtige steakmessen: we hebben het perfecte mes.
Hoe kies je het beste keukenmes?
Sommige keukenmessen zijn geschikt voor meerdere doeleinden. Voorbeelden hiervan zijn koksmessen en santokumessen. Dit zijn allroundmessen die voor de meeste snijtaken geschikt zijn. Broodmessen zijn, logisch, geschikt voor het snijden van harde en zachte broodsoorten. Maar wist je dat je een broodmes ook goed kunt gebruiken voor het snijden van harde groente en fruit? Naast een koksmes of santoku en een broodmes hoort een goed vleesmes en een vlijmscherp schilmes in elke keuken thuis.
Specialistische keukenmessen
Yanagiba, nakiri, bunka, Chai Dao en Gyutoh. Namen waar je wellicht nog niet zo vaak van hebt gehoord. Dit zijn allemaal keukenmessen met een specifieke taak. De één is geschikt voor het snijden van groente waar je de ander enkel gebruikt voor het snijden van sashimi. Maar ook een oestermes, uitbeenmes en hakmes hebben één specifieke taak. Bedenk dus goed met welk mes jij het beste resultaat bereikt.
Er zijn keukenmessen te verkrijgen van ons eigen kwaliteitsmerk Eden, van de bekende Duitse merken als WMF, Robert Herder en Zwilling J.A. Henckels, Japanse keukenmessen van bijvoorbeeld Kai, Global, Tojiro en Sakai Takayuki, originele Franse Laguiole-messen van Forge de Laguiole, Fontenille Pataud en Laguiole en Aubrac en vele andere merken.