Maserin TEGI keukenmessen: een samenwerking met sterrenchef Terry Giacomello
De Maserin TEGI-keukenmessen zijn stijlvolle, Italiaanse keukenmessen gemaakt in samenwerking met sterrenchef Terry Giacomello. Vooral bekend om zijn ingewikkelde en experimentele gerechten. De messen zijn echter verre van ingewikkeld of experimenteel! Juist in hun eenvoud voldoen ze aan de eisen van een sterrenchef. Geen bijzondere vormen of andere versieringen, maar serieus en doelgericht. Ze zijn bijzonder dun uitgeslepen. Dit maakt de messen licht van gewicht, vlijmscherp en uiterst accuraat. Ideaal voor het snijden van delicate ingrediënten.
Kenmerken van Maserin TEGI keukenmessen
Maserin TEGI handgreepmateriaal
De handgrepen zijn gemaakt van Richlite. Beschikbaar in bruine of zwarte uitvoering. Richlite is een mix van FSC-gecertificeerd houtpulp, gerecycled papier en kunsthars. Dit maakt de handgreep duurzaam en ijzersterk. Het is goed bestand tegen water, zuren en stoten. Een prima materiaal in een drukke keuken! Om je mes zo lang mogelijk mooi te houden raden we het af om de messen in de vaatwasser schoon te maken. Gewoon even met de hand afwassen en vervolgens droog maken met een doek.
Maserin TEGI staalsoort
Maserin heeft voor de TEGI-serie gekozen voor X50CrMoV15-staal. Dit is een populaire en roestvaste staalsoort. Het zal niet snel verkleuren of verroesten en het is gemakkelijk zelf bij te slijpen mocht het mes na verloop van tijd wat van zijn scherpte hebben verloren. Lekker makkelijk in het onderhoud!