de Buyer Acier Carbone Plus-koekenpan, 32 cm 5113.32
de Buyer Acier Carbone Plus-koekenpan, 32 cm 5113.32
Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Beschrijving
Deze de Buyer Acier Carbone Steel-koekenpan is een speciale pan, die erg voordelig geprijsd is. Hij is gemaakt van koolstofstaal. Een staalsoort die niet roestvast is. Dit lijkt een nadeel, maar kan door zorgvuldig gebruik juist als voordeel werken. De pan is solide en zwaar uitgevoerd. De pan heeft geen antiaanbaklaag, maar deze wordt vanzelf gevormd. Doordat de pan geen antiaanbaklaag heeft, kan hij tegen zeer hoge temperaturen. Ook kun je gerust stalen kookgerei gebruiken, zonder je zorgen te maken over het beschadigen van de antikleeflaag. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen. Dus ook voor inductie en in de oven. Houd er rekening mee dat de handgreep van deze pan heet wordt. Afwassen van deze pan doe je met alleen heet water en een borstel. Zeep is uit den boze en een vaatwasser doet de pan onherstelbare schade aan. Deze pannen vergen een bijzondere behandeling, maar zijn bij juist gebruik een genot om mee te werken.
Specificaties
Diameter
32 cm
2.570 gram
Materiaal
koolstofstaal
Anti-aanbaklaag
koolstofstaal
Type
koekenpan
Helemaal van de kook door alle opties?
Pak de pan bij de steel en doe de keuzehulp!
Anderen bekeken ook
Reviews
donderdag 26 september 2024
maandag 22 april 2024
Uitstekende pan, Zeer blij mee. Eerst een paar keer ingebrand, daarna een paar keer diverse soorten vlees gebakken. Wordt nu ook gebruikt om loempia vellen te maken, eieren bakken, pannenkoeken , nasi en bami. Bakt niet aan. Schoonmaken met warm water daarna zeer licht invetten (olie). Prachtige pan.
dinsdag 23 november 2021
Pan voldoet volledig aan de verwachtingen. Misschien een opmerking de randen zijn wel erg scherp
donderdag 31 januari 2019
vrijdag 9 maart 2018
Een mislukte poging om anti-aanbaklaag te gaan. Ondanks de vele 'seasoning' info op vele fora en youtube, lukt het me niet. Lichtjes warmen en dan wat olie uitsmeren, vervolgens de vlam hoger en wachten tot het rookt ... levert vooral een smerige pan op, ook na herhaalde pogingen. Heb de indruk dat het dun uitsmeren er geen deugd aan doet. Misschien zou een 'gezonde' laag olie beter werken, alleen heb je dan de randen niet mee. 'Gewoon veel gebruiken' was de tweede oplossing. En dat doen we, incluis gebruik van alu spatel om olie'wratjes' weg te schrapen, en alleen reinigen met heet water, zonder detergent. Helaas heb ik nog altijd niet de indruk dat er zich een seasoninglaagje vormt. Soms ziet het oppervlak wat bruiner, een bakbeurt later is het bruine er weer uitgebakken. Soms kleeft vlees of patat er niet aan, vaak wel, een keer, bij spekjes, kleefde het vet aan het oppervlak, en kwam de alu spatel er aan te pas om alles er weer af te schrapen. Prfff. 'Het komt er op aan de temperatuur te beheersen.', lees je dan. Mhm, tot je meer dan één ingrediënt tegelijk wil bakken, of moet je voortdurend alterneren tussen beide optimale baktemperaturen? Prfff. En vooral, dat veronderstelt dan ook wel dat het oppervlak egaal opwarmt. Wat ook al niet zo is, als er al één constante is in de 'seasoningtekening', is het wel de gaspitringen die zich aftekenen, of ik nu een medium of grote pit gebruik. Enige oplossing hier is een gietijzeren plaat tussen gaspit en pan gebruiken. Reinigen met heet water klinkt 'natuurlijk' op papier, maar eigenlijk kost het vooral energie om heet water te verkrijgen, aan de kraan, of door het in de pan op te warmen. En erg leuk voor de handen is het ook al niet. Kortom, een goedkope pan vol vervelende grillen ... seasonen, alu spatel-schrapen, gietijzeren plaat gebruiken, heet water ... We houden nog even vol, al vermoed ik dat we over enkele maanden wel een demeyere of scanpan aanschaffen... Sterk staaltje marketing, zwak staaltje pan.
Reactie van Knivesandtools
Vervelend dat het inbranden nog niet goed gaat. Ik neem contact met je op voor een paar tips.
Specificaties
Algemeen
Afmetingen & gewicht
Diameter
32 cm
Maat
groot
23 cm
39 cm
Handgreeplengte
4,5 cm
Hoogte
5,3 cm
Dikte van de bodem
2,5 mm
2.570 gram
Materiaal
Materiaal handgreep
roestvast staal
Materiaal
koolstofstaal
Features & functies
nee
Vaatwasmachinebestendig
nee
Voorzien van maataanduiding
nee
Warmtebron
keramisch, elektrisch, gas, halogeen, inductie, oven
Magnetronbestendig
nee
Anti-aanbaklaag
koolstofstaal
Ovenbestendig
ja
Handgrepen
ja, twee handgrepen
Type
koekenpan
Thermo-spot
nee
Leveringsomvang
Geleverd als set
nee
Inclusief deksel
nee
de Buyer Acier Carbone Plus-koekenpan, 32 cm 5113.32
Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis