Stijlicoon op zakformaat: Forge de Laguiole zakmessen
De zakmessen van Forge de Laguiole staan voor vakmanschap, traditie, kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit. De zakmessen worden gemaakt door ervaren ambachtslieden die letten op elk detail van het mes.
Redenen om Forge de Laguiole messen te kopen
Wil je een Forge de Laguiole zakmes kopen? Dan waardeer je de traditionele wijze waarop het zakmes wordt gemaakt en respecteer je het vakmanschap. Alle Forge de Laguiolemessen worden gemaakt met hoogwaardige materialen.
Forge de Laguiole zakmessen met lange levensduur
Het roestvaste lemmet is erg duurzaam, behoud lang zijn scherpte en de handgrepen zijn stevig en comfortabel in gebruik. Dit alles maakt dat een Forge de Laguiole zakmes lang meegaat. De ontwerpen van Forge de Laguiole zijn tijdloos en kenmerkend.
Herkenbaar
Ze zijn te herkennen aan hun gebogen vorm, de natuurlijke materialen, het bijenembleem en het herderskruis. Het zakmes is een uniek en stijlvol gereedschap dat zich onderscheidt van andere zakmessen.
Functioneel en praktisch
Forge de Laguiole zakmessen zijn erg praktisch in het gebruik en passen bij elke outfit. Bijvoorbeeld: Je bent op een chic diner en er ligt geen mes bij de brie voor het stokbrood. Wat doe je nu? Jij flipt met een klein gebaar jouw Forge de Laguiole zakmes tevoorschijn en biedt de uitkomst. Of je hebt bij een diner een heerlijke steak, maar er zijn geen goede messen gedekt... Geen probleem jij pakt jouw zakmes tevoorschijn. Door het mooie uiterlijk pas dit zakmes bij al jouw kledingkeuzes en kan dus altijd met je mee. Waar je ook heengaat.
Het is een investering in een hoogwaardig zakmes dat zowel esthetisch als functioneel voldoet aan de verwachtingen.
Forge de Laguiole kelnersmessen, steakmessen en steakmessensetsForge de Laguiole maakt natuurlijk meer dan alleen zakmessen en deze kan je via ons kopen! Bekijk snel onze steakmessen, kelnersmessen en steakmessensets!
Geschiedenis van Forge Laguiole
In 1829 verscheen het allereerste Laguiolemes. De messen waren oorspronkelijk bedoeld voor boeren en herders (vandaar ook het kruisje op het heft). Later werd het mes verder doorontwikkeld en ontstonden er ook kelnersmessen met kurkentrekkers.
Na de Eerste Wereldoorlog verhuisde vrijwel de gehele Franse messenproductie naar Thiers, dat tot op de dag van vandaag de messenhoofdstad van Frankrijk is. Ook enkele gerenommeerde Laguiolemakers verplaatsten. In de jaren ’80 van de vorige eeuw werd echter in het kleine dorpje Laguiole het merk Forge de Laguiole opgericht en dat is er tot op heden nog steeds gevestigd. Voor sommigen is Forge de Laguiole dan ook het enige ‘echte’ Laguiolemerk.
Forge de Laguiole is de enige maker van Laguiolemessen die ook daadwerkelijk in het dorpje Laguiole resideert. Andere bekende merken, als Fontenille Pataud en Laguiole en Aubrac, maken hun messen vanuit het nabijgelegen Thiers. Alle messen worden volgens een vast stramien met de hand gemaakt. Zoals het een Laguiolemessenmaker betaamt worden deze messen voorzien van handgrepen gemaakt van de fraaiste materialen. Als enige stelt Forge de Laguiole verder de eis dat er te allen tijde gebruikgemaakt dient te worden van kwaliteitsstaal van Franse bodem.