Bijl kopen? Wij hebben al vaker met dat bijltje gehakt
Wanneer je op zoek bent naar een kloofbijl, hakbijl, handbijl, werpbijl of zelfs een houtklover, ben je hier aan het juiste adres. Van de traditionele handgesmede Zweedse bijlen van Hultafors, tot de moderne Fiskars-bijlen, en werpbijlen en tomahawks van merken als Cold Steel. Op zoek naar een veiligere optie? Overweeg dan de houtklovers van Flint en Kindling Cracker.
Lastig om de knoop door te hakken?
Wij hebben vaker met dat bijltje gehakt. Doe onze keuzehulp!
Hoe kies je de juiste bijl?
Wanneer je op zoek bent naar een bijl is het belangrijk na te gaan welk type bijl je eigenlijk nodig hebt. Dit baseer je op hetgeen dat je wilt hakken. De verkeerde bijl kan er namelijk voor zorgen dat je veel meer energie nodig hebt om hetzelfde te bereiken. Daarnaast kan de verkeerde bijl voor de verkeerde taak ook nog eens gevaarlijk zijn.
Kloofbijl
Wil je hout kloven voor de open haard of kachel? Dan heb je een kloofbijl nodig. De kop van een kloofbijl is richting de snede dun zodat hij makkelijk het hout binnen dringt. Al snel wordt de kop breder om zo het hout uiteen te duwen.
Handbijl
Tijdens trektochten of kampeertrips wil je een lichtgewicht bijl hebben. Een kleine handbijl of kampeerbijl is dan de beste optie. Een handbijl is ook geschikt voor het maken van aanmaakhoutjes.
Hakbijl
Wil je bomen omhakken? Dan heb je een hakbijl of vilbijl nodig. Deze is geoptimaliseerd voor het omhakken van bomen. Let op dat je hiervoor geen kloofbijl pakt, deze worden namelijk nog wel eens door elkaar gehaald.
Tomahawk en werpbijl
Wil je een bijl om mee te werpen? Dan moet je een werpbijl of tomahawk hebben. Deze zijn lichter van gewicht en dunner van profiel.
Houtklover
Wil je een veilige en makkelijke optie? Met een houtklover kloof je hout zonder dat je een kloofbijl nodig hebt. Het is een eenvoudig en veilig alternatief voor de kloofbijl.